Alla inlägg den 3 februari 2011

Av Camilla Thörner - 3 februari 2011 21:16

Så var det dags igen en artikel i Brukshunden som påstår att kamphundar är farliga och att dom lätt kan tändas till kamp trots att man länge avlats för att få bort kampen.

Att en "kamphund" inte skulle visa några varningar innan det smäller är långt ifrån sant dom varnar precis som alla andra hundar det som är speciellt med "kamphundar" är att det tar LÅNG tid innan dom blir arga och dom har en hög tröskel innan dom blir arga om någon provocerar dom.

Staffordshire bullterriern som egentligen inte omnäms så mycket i artikeln är en utmärkt att äga både om man vill vara en aktiv hundförare eller "bara" ha den som en familjehund.

En Staffe fungerar precis likadant som alla andra hundar desamma med alla andra raser som benäms "kamphundar"

Nog om detta...det lär bli en hetsjakt på oss som äger dessa "Kamphundar" igen men det är ingen hundrasproblem det ÄR ett hundägarproblem och det ända sättet att komma tillrätta med det är att se till att polisen får mer resurser att ta tag i problemet med aggresiva hundar oavsett ras. Det finns en mycket bra lag som tyvärr inte kan efterföljas p.ga att polisen inte har resurser till det.


Dagens träning var mycket rolig då Axa hade en toppendag och då fungerar det mesta mycket bra.

Vi tränade rutan idag och jag tyckte att Rutan börjar bli så bra att det var dags att börja med andra delen i den att kunna ligga kvar när jag går mot henne och att komma på inkallning när jag går från henne. Gjorde några repetioner för att se om hon kunde de olika delarna och sen baklängeskedjade jag det och kedjade ihop det med att springa till konen och till rutan.

Fortsättningen på Rutanträningen får nu bli att lägga in längre avstånd och kavlitessäkra momentet.

Ovido - Quiz & Flashcards